Startside  i  Inspiration og dekoration  i  Konkurrence  i  Tulipan sorter  i  Behandling af din tulipanbuket  i  Tulipanens historie
Enkelte tulipaner- Dobbelt tidlige tulipaner - Lily tulipaner - Frynsede tulipaner - Papegøje Tulipaner

Enkelte tulipaner    Till toppen
Tidlige enkelte tulipaner er kendt for at have meget stærke stængler. Det betyder, at de vil klare sig særdeles godt. De fås i mange forskellige farver, både lilla nuancer og pasteller.

Bestil blomster? Klik her

Dobbelt tidlige tulipaner    Till toppen
Dobbelt Tidlige Tulipaner har alle mere end de normale seks kronblade. Nogle har så mange blade, at de mere ligner pæoner end tulipaner. De kommer ikke i så bredt et udvalg af farver, som nogle andre typer af tulipaner.

Stænglerne er relativt korte, men meget stærk og robust, og har en god holdbarhed

Bestil blomster? Klik her

Lily tulipaner     Till toppen
Disse tulipaner har en unik form: blomsten ligner en lilje, eller undertiden en urne. Denne effekt er skabt af lange, påpegede blomsterblade som er tilbagebøjede (dvs. de bøjer tilbage). Fra oven, kan den åbne blomst ligne en seks-takket stjerne.

Bestil blomster? Klik her

Frynsede tulipaner Till toppen
Disse tulipaner har blade, der er toppet med frynser, der ligner den flossede kant af et stykke satin stof. Nogle havecentre har kun to eller tre sorter af frynsede tulipaner, men de er gradvist ved at blive mere populærer, ikke kun fordi blomsterne er så elegante, men også fordi de har en god holdbarhed.

 

Bestil blomster? Klik her

Papegøje Tulipaner Till toppen
Papegøje Tulipaner har kronblade, der er behængt, krøllet, snoede, eller vinkede. Ud over dette, er blomsterne meget store og i stærke farver. Som et resultat, er Parrot Tulipaner ekstremt prangende. Hvis du vil have dramatiske tulipaner, er de et godt valg.

Papegøje Tulipaner blev udviklet fra mutationer af visse sent-blomstrende tulipaner, og fra tulipaner i Triumph klassen. Som følge heraf har nogle sene forårs blomstring, og nogle har midt på foråret blomstring. Højder varierer også lidt.
.

Bestil blomster? Klik her